Autoservis

Lubrifikante / Nderrim vaji

Ndërrim:
 • Filtër vaji
 • Filtër karburanti
 • Filtër ajri
 • Filtër te kambios automatike
 • Filter uji / lëngu ftohës
Shell Rimula Advance
Gomisteri

Gomisteri / Konvergjenca

Gomat janë një nga pjesët më të rëndësishme të automjetit tuaj dhe mjaft shpesh janë një nga pjesët e lëna më tepër pas dore. Mesatarisht, goma duhet të ndryshohet çdo 2-3 vjet, ose çdo 50,000 km.

Gomisteri:
 • Ndërrim te gomave
 • Balancim te gomave
 • Mirëmbajtje gomash, pas çdo 25000 km
 • Ndërrimi i krahut te gomave
 • Drejtim disqesh
Bateri

Sistem Elektrik / Bateri

Bateria drejton të gjitha komponentet elektrike në makinën tuaj, nga motorrina e motorit tek dritat e brendshme. Kur motori është i ndezur, elektromotori është vazhdimisht ne rimbushjen të baterisë, duke zëvendësuar energjinë elektrike që makina ka përdorur. Bateria juaj duhet të testohet rregullisht.

Sistem Frenimi

Frenat jane një përbës vital i çdo automjeti. Ato përbëhen nga pedali i frenave, vaji, disku i frenave, pompa e frenave dhe e linjës ose tubi i frenave. Çdo përbërës duhet të ruhet në një bazë të rregullt, në mënyrë që frenat të funksionojnë siç duhet.

Shërbimet kryesor “Autoelite” për sistemi e frenimit janë:
 • Ndërrim periodik i lubrifikantit te frenave
 • Ndërrim i disqeve dhe tamburëve
 • Ferro tavë dhe i cepave
 • Test elektronik i sistemit të frenimit

Sistem i Ajrit te kondicionuar

Kondicioneri kerkon mirembajtje te rregullt qe te maje efakasitetin e ftohjes. Ai mund te rrejedhe nese nuk kontrollohet rregullisht. Nqs ju vereni qe ai nuk po prodhon ajer te fresket siç duhet, atehere do te thote qe niveli i materialit freskues eshte i ulet. Kjo shpesh shkaktohet nga rrjedhjet.

Sistemi i ajrit te kondicionuar:
 • Pastrim, Larje dhe Zevendesim i gazit te Kondensatorit
 • Zevendesim i filtrit te Gazit te Kondicionerit
 • Zevedesim i Tubave dhe radiatorit te Kondicionerit
 • Zevedesim i Kompresorit
 • Zevendesim i Filtrit te Kambios

Sistem Amortizimi

Sisiem amortizimiAmortizatoret moderne dhe sistemet drejtuese janë të përbërë nga shumë pjesë te cilat duhet të kontrollohen periodikisht.

Sistemi Amortizatorëve:
 • Nderrim i Amortizatoreve
 • Nderrim i Sustave
 • Nderrim i Balestrave
 • Nderrim i Jastëkëve te Ajrit
 • Suport i amortizatoreve

Bojatisje

Bojatisja e automjetit tuaj ka nje rendesi te veçante. Kujdesi qe duhet te tregoni ndaj kesaj pjese te jashtme te automjetit tuaj duhet te jete i larte dhe me cilesine me te mire te mundshme.

Bojatisje:
 • Lyerje dhe pjekje e bojes

Sistem i transmisionit

Ingranazhet e transmetimit i japin fuqi automjetit tuaj nga motori deri tek rrotat, duke bere nderrime automatike ne menyre qe te perftohet fuqia dhe efikasiteti maksimal ne shpejtesine e ngarjes se tij. Nje leng i veçante ne transmetim freskon dhe lubrifikon ingranazhet. me kalimin e kohes, ky leng degradon, dhe kualiteti i lubrifikimit te tij bie. Nderrimi i lengut ne periudha te percaktuara kohore mund t’ju ndihmoje qe te parandaloni veshjen dhe demtimin e transmisionit te automjetit tuaj.

Sistemi Transmisionit:
 • Nderrim te filtrave te Kambios Automatike
 • Nderrim te Lubrifikantit te Kambios Automatike dhe asaj mekanike
 • Nderrim te Trasmisionit
 • Riparim te Kambios dhe Diferencialit

Sistem i ushqimit

Me aq sa keni paguar për automjetin tuaj, ju dëshironi ta mbani atë në rrugë për aq kohë sa të jetë e mundur. Kjo është arsyeja pse ne ofrojmë shërbimin NDRYSHO NAFTEN. Është më shumë se një ndryshim të naftës, është mirëmbajtje parandaluese për të ndryshuar, inspektuar, kontrolluar, plotësuar dhe mbajtur pastër te përbërsve thelbësore të automjetit tuaj dhe për ta ndihmuar atë që të ecë gjithmone mirë.

Sistemi i ushqimit:
 • Zëvendesim i Pompave te Injeksionit
 • Zëvendesim i Injektorëve
 • Zëvendësim i Tubave të Karburantiit

Mirembajtje e vazhdueshme

Inspektimet e vazhdueshme dhe parandaluese jane te domosdoshme ne mirembajtjen e automjetit tuaj. Me shume pak dashuri ndaj automjetit tuaj ju do te realizoni udhetime te gjata dhe te sigurta. Duke ndjekur rigorozisht rekomandimet e prodhuesit te automjetit tuaj, shperblimet do te jene te qarta: puna juaj do te lehtesohet, do te parandalohen ngjarjet e padeshiruara, do te ulen ndjeshem demtimet serioze te mjetit tuaj si dhe kostot e mirembajtjes se tij ne te ardhmen.

Mirembajtja sistematike do ta mbaje automjetin tuaj gjithmone ne formen perfekte.

Kur ju anashkaloni mirembajtjen e perberesve te automjetit tuaj, preformanca e automjetit tuaj bie ndjeshem. Perdorimi i karburantit te keq ul performancen e pjeseve kryesore perberese te automjetit tuaj. Çfare ndodh nese ju nuk azhornoni vazhdimisht sistemet perberese te automjetit tuaj? Perberest jetesore dhe me te rendesishme te automjetit tuaj do t ekene nje performance gjithnje ne renia, gje qe do ta demtonte vazhdimisht ate si dhe ju perballte me udhetime te rrezikshme. tekniket ekspert te Autoelite ju japin ju siguri dhe ju ndihmojne ne mirembajtjen e automjetit tuaj. Perfitoni nga sherbimet dhe produktet e Autoelite qe te keni gjithmone nje automjet te mirembajtur, te ri dhe afatgjate.