GOMISTERI / KONVERGJENCA

.

GOMISTERI / KONVERGJENCA

gomisteri Gomat janë një nga pjesët më të rëndësishme të automjetit tuaj dhe mjaft shpesh janë një nga pjesët e lëna më tepër pas dore. Mesatarisht, goma duhet të ndryshohet çdo 2-3 vjet, ose çdo 50,000 km.

Gomisteri

 • Ndërrim te gomave
 • Balancim te gomave
 • Mirëmbajtje gomash, pas çdo 25000 km
 • Ndërrimi i krahut te gomave
 • Drejtim disqesh
foto 13

Siguria e Para! Gjeni nje vend te sigurte per tu ndaluar, jashte trafikut nese eshte e mundur, ne nje pjese te drejte te rruges, ne menyre qe asnje pjese traiku mund t'ju dalloje nga distanca te ndryshme. Gjithashtu ndizni dritat e bllokazhit te automjetit tuaj. Ju duhet te ndaloni ne nje mjedis te sheshte, te forte pasi eshte e pasigurte perdorimi i nje kriku ne nje mjedis te bute dhe te pjerret.

 • Nxirrni te gjithe mjetet e nevojshme nga automjeti juaj:: Gomen rezerve, dorezat dhe nje elektrik dore.
 • Leroni vidhat shtrenguese dhe rrotulloni gomen ne sensin kunderorar, levizini vidhat e rrotes nga vendi i tyre, por MOS i hiqni plotesisht ato. Ky veprim mund t'ju kerkoje force te madhe per levizjen e vidhave te rrotes se automjetit tuaj. Mbajeni ne konsiderate kete fakt.
 • Nese automjeti juaj ka plastike te mbeshtjellur ne pjesen e poshtme, ai do te plase kur ju te filloni ngritjen ne krik nese nuk vendoset ne vendin e duhur. Automjetet moderne duhet te kene nje shenje te vogel pas boshtit te rrotes se perparme. Vendos krikun nen pjesen afer gomes qe ju po ndryshoni dhe sigurohuni qe ju e vendoset ate aty ku te hase pjesen metalike.
 • Shtyp ose fikso mire krikun derisa goma te jete ngritur mbi toke. Ju duhet ta ngrini ate mjaftueshem ne menyre qe te mund te hiqni gomen. Pasi te ngrini automjetin, sigurohune qe te jete i qendrueshem. Nese automjeti duket i paqendruesem atehere uleni krikun dhe fiksoni problemin para se ta ngrini plotesisht automjetin tuaj.
 • Hiqini plotesisht vidhat e rrotes dhe hiqni gomen.
 • Vendos gomen e re, duke u kujdesur qe ta vendosni ate ne vendin e duhur te vidhave, pastaj vendosini vidhat me dore ne menyre qe ti fiksoni fillimisht. Me pas me mjetin e pershtatshem i vendosni perfundimisht vidhat.
 • leni automjetin tuaj ne toke dhe hiqeni plotesisht krikun. Vendos edhe nje here diskun e gomave ne vendin e duhur. Vendosni gomen e vjeter ne bagazhin e automjetit tuaj dhe dergojeni te mekaniku juaj qe ta riaproni apo ta zevendesoni ate.
 • Zgjedhja juaj me e mire pa dyshim eshte AUTOELITE.

Markat tona

MICHELIN BRIDGESTONE GOODYEAR CONTINENTAL KUMHO 

Sherbime shell

scroll up