Ford S-Max

Ford S-Max

Powerful and fuel-economical

23 500 Euro

Plus Taxes & Licensing
 • (l/100 km) 5.6

 • kW (PS) 140

 • (gr/km) 105

 • nr. 7

 • (km/h) 220

 • 0-100 km/h (s) 11.6

FINANCING CALCULATOR

Cost of Vehicle (Euro):
Down Payment (Euro):
Annual Interest Rate (%):
Term of Loan in Years:
Frequency of Payments:
Calculate My Payment
NUMBER OF PAYMENTS: 60
PAYMENT AMOUNT: Euro 89.11

I gjitheaneshmi Ford S-MAX, nga 23,500€

Ofertat Aktuale

Financimi per blerjen e automjetit tuaj behet nepermjet shoqerive te leasingut ose nepermjet linjes se kredise bankare.

Procedura e blerjes nga ana e ketyre shoqerive i nenshtrohet linjes se financimit te huase duke aplikuar interesat per kohen e perzgjedhur te financimi. Interesat sipas shoqerive te ndryshme jane te ndryshme. ato variojne nga 8.0% deri 9.5%.

Koha e fiancimit eshte 1 vit deri ne 7 vite.

Bleresi do te paraqese prane ketyre shoqerive dokumentacionin e nevojshem qe mundeshon dhe miratimin dhe vazhdimin  e procedures se blerjes se automjetit.


5 Vjet Garanci 

S-MAX tashme nje zgjedhje me inteligjente se kurre me 5 Vite Garanci**, si standart i cili siguron ju 

dhe S-MAXin tuaj ne vazhdimesi.

** Vetem ne pikat  autorizuara Ford 
^ Per te perfituar nga keto oferta blini nje Ford B-MAX perpara dates 30 Shtator 2015. 

Ford S-MAX ka evoluar. Kjo eshte e dukshme. S-MAX fleksibel ne kategorine Sports Activity Vehicle (SAV) me zgjedhjen e pese ose shtate sediljesh eshte nje kombinim ekskluziv i stilit sportiv, aftesise se madhe dinamike dhe persosmerise funksionale. Hidhni nje hap perpara ne gamen e modelit S-MAX.

S-MAX fuqizon jeten tuaj pa asnje kompromis.
 
Per arsye se kjo eshte thjesht nje pamje e pergjithshme e Ford S-MAX, disa karakteristika mund te ofrohen si standart pergjate games ndersa te tjera mund te jene opsiona, ose qe mundesohen ne modele te caktuara.Ju mund te perdorni konfiguratorin per te ndertuar nje model perfekt sipas deshires.
Dizenjo kinetike Ford 
Stili dinamik dhe elegant terheq vemendjen per nje filozofi 'energji ne levizje'.
Teknologjia inovatore e motorreve
Ecoboost perfton fuqi te medha kundrejt nje konsumi te ulet me emetime po aq te uleta te CO2.
Transmisioni PowerShift

Karakteristikat e S-MAX dhe kambio e re Powershift me gjashte shpejtesi, dopio freksion e bejne udhetimin me te lehte, me me pak konsum dhe me te kendshem.

Intelligent Protection System (IPS)

Ford S-MAX perdor nje mori teknologjish te sofistikuara per te mbrojtur, perfshire ketu dhe shasine e perbere prej çeliku special.

Dinamika ne udhetim
Teknologjia e avancuar e perdorur ne amortizimin sjell pilotim superior duke ju pergjigjur komandave tuaja ne timon. 
Elasticiteti i brendshem
Nje pasuri e gjitheanshme e risive e bejne modelin S-MAX ideal per pune ose lojra.
Sistemi i Palosjes Totale te sediljeve(FFS)

Duke palosur sediljet e rrjeshtit te dyte dhe te trete ju krijohet mundesia e nje hapesire te pakrahasueshme.

Karakteristika sigurie
Teknologji dizenjuar per te pasur nje udhetim sa me te lehte, ne çfaredo lloj kushtesh.
Teknologji inteligjente
Teknologjia inovatore ju sjell tipin e komoditetit dhe te kontrollit qe prisni ta kete nje model sport cuope. . .
Cilesi artizanale
Hapesira e brendshme sjell nje cilesi maksimale siç eshte lekura Windsor dhe detajet e qepjes.
Ndriçimi LED 
Perdorur per efekt te jashtezakonshem si brenda dhe jashte kete teknologji ndriçimi ta kap syri lehte. 
Sistemi audio Ford
Kenaquni me cilesine maksimale te zerit qe sjellin 8 bokset e vendosura brenda S-MAX.
   
Dizenjimi kinetik Ford
Progresi ne S-MAX eshte demonstruar ne efektin e madh qe ka dizenjimi i ri i tij. Filozofia e Dizenjos kinetike Ford konsiston ne aparencen ne levizje, madje dhe kur eshte i ndaluar.
Dizenjo e jashtme
Kerkimi per persosmeri te plote mund te krijoje varesi te plote. Kerkon vemendje deri ne detajet me te vogla. Me dizenjon e re te parakolpit, grilen me ngjyre te zeze, dritat e detyrueshme te dites LED, tavani i xhamit panoramik.
Dizenjo e brendshme
Dizenjimi i detajuar i hapesires se brendshme ne S-MAX eshte deshmi e plote e angazhimit tone te rrepte kundrejt cilesise.
Transmisioni Ford PowerShift 
Duke perfshire transmisionin modern dhe automatik me 6 marshe, Ford Powershift zgjedh me zgjuarsi marshin e pershtatshem ne momentin e duhur, duke ofruar nderrimet e marsheve me shpejtesine e rrufese pa shkeputje te rrjedhshmerise se fuqise. Ai dhuron nje eksperience cilesore per te apasionuarit e kambiove automatike duke shijuar dhe kursimin e permiresuar te karburantit. Ford Powershift disponon dhe nje menyre 'sport mode' te kambios per te bere vete nderrimin e marsheve pa nevojen e pedalit te freksionit.
Motorri Ford EcoBoost SCTi 
Gjenerata e re e motorreve te benzines me turbine kombinon ne menyre perfekte fuqine me konsumin e ulet dhe emetimet e uleta ne motorrin 2.0 Ecoboost me 203KF me nje konsum te kombinuar prej 8.1l/100km me nje emetim te reduktuar deri ne 20%(189g/km).
 
Teknologjia e motorreve te naftes Ford Duratorq
Motorret tane te naftes me teknologjine me te fundit kombinojne fuqine me kosumin, rrjedhimisht dhe emetime te uleta CO2.
Motorri 2.0 Ford Duratorq TDCi vjen me nje fuqi 163KF. Ai 1.6 TDCi me 115KF perfton nje konsum prej 5.2l/100km me nje emetim prej vetem 139g/km. Te dy keta motorre jane krejtesisht te qete, pa zhurme dhe me efiçence maksimale dhe disponohen dhe ne kambion Powershift.
Sistemi Ford audio i nje cilesie te larte

Fjala e fundit ne sistemet audio qe perfshin 8 bokse, amplifikator 265-watt me cilesi te zerit dhe ne volum te ulet. Te inkluduara mund te keni dhe lidhjet me ane te portave USB/MP3/iPod®

Butoni i ndezjes FordPower
Nuk do te keni me nevoje te fusni çelesin ne kuader per te ndezur makinen. Thjesht shtypni butonin nderkohe qe mbani shtypur pedalin e freksionit(ose frenave ne kambion automatike) dhe motorri eshte gati per rruge. Disponohet me sistemin Ford Key-Free per te hapur apo mbyllur  makinen pa qene nevoja te nxirrni çelesin nga xhepi apo çanta.
Tavani i xhamit panoramik ne gjithe gjatesine e çatise(opsion)
Ju krijon nje ndjenje lirshmerie dhe vjen se bashku me grilat te cilat mund t'i mbyllni per te kontrolluar intesitetin e drites qe hyn ne kabine.
 Dizenjo e brendshme
Modeli S-MAX ju mirepret ne hapesiren e brendshme duke ju dhene cilesi deri ne detaje. Kabina ka rritur cilesine e saj duke ju referuar ndriçimit LED dhe ridizenjimit te hapesirave per vendosjen e sendeve te ndryshme.
Dritat e mbrapme LED
Teknologjine LED ta kap syri lehte. Ky lloj ndriçimi eshte jashtezakonisht terheqes sidomod naten. 
Siguria per femijet
Me ane te shtypjes se nje butoni, karakteristika inovatore ju mundeson te siguroni pasagjeret e sediljeve te pasme.
Sistemi per Pikat e Vdekura ne Pasqyre
Teknologjia e larte vizive eshte projektuar per te kthyer udhetimin tuaj ne nje eksperience relaksuese. Sapo nje automjet hyn ne pikat e vdekura te shikimit ky sistem ju lajmeron me ane te nje sinjali ne pasqyren e drejtuesit te mjetit.
 Adjustable Speed Limiting Device (ASLD)

Kjo e veçante qe i vjen ne ndihme drejtuesit eshte pjese e kontrollit te drejtimit. ASDL eshte dizenjuar per te ndihmuar drejtuesit te shmangin rritjen e shpejtesise te pavullnetshme dhe rrjedhimisht te thyejne tabelat te cilat tregojne limitin e saj. Duke perdorur kete sistem ju keni mundesine te vendosni nje limit sjpejtesie nga 30 deri 180km/h. Ne rast se provoni te kaloni kete limit, sistemi i menaxhimit te motorrit nderhyn per te mbajtur shpejtesine e vendosur nga ju. 

 Ford Easy Fuel

Njerezit zakonisht gabojne duke hedhur karburantin e gabuar. Sistemi pa kapak per mbushjen me karburant(Ford Easy Fuel) nuk ju lejon te gaboni nepermjet ndryshimit te tubit per pompat e furnizimit me nafte apo benzine, ne menyre qe ju te mos gaboni ne furnizimin me karburantin perkates.

 Hapesirat e sendeve

Siper jush ndodhen disa vende per vendosjen e syzeve dhe nje pasqyre e vogel per te pare femijet e ulur ne rrjeshtin e dyte te sediljeve.

Dritat e detyrueshme te dites LED
Duke ofruar akoma me shume shikueshmeri per drejtuesit e tjere, dritat e reja te paradites LED jane e veçanta e modelit S-MAX. Stili i dizenjos eshte me efiçent dhe me energjik sesa dritat normale fale teknologjise me te fundit LED.
Angazhimi per te ardhmen
Ne jemi gjithmone ne perpjekje per te permiresuar ate qe bejme dhe menyren se si e bejme. Duke pare ndryshimin e klimes, sfida jone, nje sfide globale nuk ka qene kurre kaq e rendesishme sa tani. Kjo eshte arsyeja pse ne po zhvillojme nje game te gjere mjetesh me impakt te ulet ne ambient.
 Ford EcoBoost SCTi
Tashme i pranishem gjenerata e re e motorreve me benzine Ford EcoBoost me turbo i cili kombinon fuqine e madhe dhe çiftin rrotullues me emetimet e uleta dhe konsumin e karburantit.
Motorri 2.0l EcoBoost perfton nje fuqi prej 203KF, me nje konsum prej vetem 8.1l/100km(34.9mpg) (i kombinuar), duke reduktuar emetimet e CO2 deri ne 20% (189g/km)
 Ford Duratorq TDCi 
Projektuar per te perftuar performance kundrejt kostove te uleta te mirembajtjes motorri i ri 2.0-liter Duratorq TDCi perfton konsum jashtezakonisht te ulet 5.7 l/100 km (49.5 mpg) (i kombinuar) dhe emetime CO2 prej vetem 143g/km. Motorri 1.6 Duratorq TDCi perfton 5.2l/100km(i kombinuar) me emetime 139g/km.
 
 
Motorri 2.0 Duratorq eshte riprojektuar kundrejt standarteve Euro 5, vjen tashme me nje fuqi prej 140 ose 163KF. I njejti motorr mundesohet dhe ne kambion automatike PowerShift me gjashte-shpejtesi, dopjo freksion. 
Engineered to deliver refined performance and low cost of ownership, the new 2.0-litre Duratorq TDCi engine provides impressive fuel economy and CO2 performance: 5.7 l/100 km (49.5 mpg) (combined) and average CO2 emissions of 143g/km. The 1.6 Duratorq TDCi engine delivers 5.2 l/100 km (54.3 mpg = combined) and average CO2 emissions of 139 g/km.
 S-MAX Trend

The most affordable model in the range, that captures the essence of the S-MAX, with its head-turning presence on the road. Key features include:

 • 16"5x3-spoke alloy wheels 
 • Air conditioning
 • Leather-wrapped steering wheel and gear knob
 • Quickclear heated windscreen
 • Front fog lights
 • Electrically-operated front windows
 • Electrically-operated and heated mirrors

S-MAX Titanium

Effortlessly merging sports styling with a flexible and spacious interior, Zetec adds an abundance of touches you’ll appreciate on every trip, like a leather trimmed steering wheel and gear knob, sports-style seats and even a dual-zone electronic automatic temperature control. Key features additional to the S-MAX include:
 • Font and rear parking distance sensors
 • Cruise control (includes speed limiter)
 • Dual-zone Electronic Automatic Temperature Control (DEATC), CFC-free
 • Power-operated front and rear windows
 • Power child locks
 • Thatcham category 1 alarm

S-MAX Titanium S

For the ultimate S-MAX experience, choose Titanium. 17” 5-spoke alloy wheels and sports seats set the contemporary tone. On board, you’ll discover a wealth of innovative technology, sporty features and comfort that sets your S-MAX apart. Key features include:

 • 17" 5-spoke alloy wheels
 • Automatic headlights, wipers and rear view mirror
 • Power-operated and heated door mirrors with puddle lamps
 • LED daytime running lights
 • Solar reflective windscreen
 • Sony Radio/CD
 • Chrome surround on lower grill

Ngjyrat dhe veshjet e brendshme S-MAX

Dizenjuesit tane kane krijuar nje game te gjere te ngjyrave, si brenda ashtu edhe jashte per ta bere modelin S-MAX absolutisht terheqes.

Ngjyrat


S-MAX in Frozen White


S-MAX in Blazer Blue


S-MAX in Panther Black


S-MAX in Moondust Silver


S-MAX in Midnight Sky


S-MAX in Dark Micastone


S-MAX in Parkside


S-MAX in Ice White


S-MAX in Hypnotic


S-MAX in Lunar Sky
   
Veshjet e brendshme 


Daphne Fabric In Generic Silver


Vector fabric in Ebony


Windsor Perforated In Biscuit(lekure)


Windsor Perforated In Dark Ebony (lekure)
       Kabine spacioze, stili ne dizenjimin e brendshem

Mjafton te hidhni nje hap brenda S-MAX dhe menjehere do te vini re se si hapesira e brendshme bashkekohore kombinon stilin dhe komoditetin. Me opsionin e pese apo shtate sediljeve, S-MAX ofron shfrytezim maksimal te hapesires se brendshme, lider ne gamen e tij, per te akomoduar nje stil aktiv jete.

 7-Seat S-MAX
The S-MAX 7-seat model means you can enjoy all the contemporary style of this exciting car, but with the added luxury of all that extra space.
 5-Seat S-MAX
Five comfortable seats slide forwards, backwards, and individually recline. If you regularly travel with friends or family, and indulge in activities that need bulky equipment, then this model is ideally designed to suit your needs. A sliding load floor is also available for extra convenience when carrying loads of up to 2000kg when in 2 seat mode.
 Ford Fold Flat System (FFS)

You could be a DIY enthusiast, or your daughter’s mountain bike could need picking up, or maybe you’ve been nominated as roadie for your son’s band. Whatever you and your family need to carry, the S-MAX is flexible enough to cope. FFS means each rear seat folds down flush with the floor, plus the second-row seats can also slide and tilt. In total, there are an astonishing 32 possible seating combinations.

Sumptuous new trims, including luxurious soft-touch Windsor leather

The Ford S-MAX’s exquisitely detailed interior is evidence of our unrelenting commitment to quality. Ford has engineered every single component for dependability, safety and strength. Choose from new trims, Individual personalisation options, and premium Windsor leather.


Door insert

Leather seating detail
 
 Human Machine Interface (HMI) and Ford Convers+
This intuitive digital command centre helps you stay in complete control of many of the car’s systems. Featuring an enhanced or Ford Convers+ cluster display, the HMI is operated by two steering wheel-mounted toggles for audio and vehicle settings. With the left toggle you can find and change radio stations or CD tracks, as well as set the volume. The right toggle switch controls the cluster display for vehicle settings and the trip computer. On the Ford Convers+ cluster display, the right toggle lets you scroll through MultiMedia lists, controlling the phone, radio, and CD player. An optional USB/MP3/iPod® connectivity port is also available.
 Bluetooth®* with Voice Control
Now you can choose to safely make hands-free calls on the move from your mobile by using Voice Control technology. This system lets you control a Bluetooth®*-compatible mobile, as well as the car’s audio, DVD navigation and climate control systems.

*The Bluetooth® word mark and logos are owned by the Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Ford Motor Company Limited and its associated companies is under licence. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.
 Adaptive Cruise Control (ACC) with Forward Alert (FA)

With ACC you can automatically keep your chosen distance from the car in front. Should the car in front slow down and reduce the gap, your speed drops, too. And when traffic speeds up, you automatically return to cruising speed. Meanwhile, FA monitors your distance to the vehicle in front and if you drive too close, a warning noise and flashing light activate.

 Adjustable Speed Limiting Device (ASLD)

This new driver assistance system is included as part of cruise control. ASLD is designed to help drivers avoid exceeding driver-selected speeds unintentionally – for example, staying within legal speed limits during long road trips. By using enhanced cruise control switches on the steering wheel, you can adjust your top speed limit within a range of 30 to 180 km/h (19 to 112 mph). Should you try to exceed that range, the engine management system intervenes to maintain your set speed limit.

 Dual Electronic Automatic Temperature Control (DEATC)

What if you feel the cold, but your passenger doesn’t? You and your front passenger can set the temperature with up to 4°C variation between you.

 MP3 and USB connector

With the S-MAX, an AUX jack is available, so you can plug in your MP3 player and operate it yourself. You can also use the USB connection to plug in your MP3 player. To control the music, just operate the remote audio controls, or issue voice commands using Bluetooth® with Voice Control technology.

Activity Kit
This innovative kit allows bulky items such as bikes and skis to be securely locked in place, by using a series of aluminium bars and special attachments that are fitted in the rear. The kit is available as an option and accessory.


More accessories
With a wide range of stowage accessories, you won’t have to leave anyone or anything behind:

 • Thule roof box carries a wide variety of loads to protect them from weather and theft
 • Roof rails, the handy base for all the attachments
 • Various luggage compartment mats, made in robust rubber or reversible carpet/rubber
 • Detachable tow bar – can be fitted or removed with one swift, easy movement
 • Waeco coolbox – this high-performance 35-litre capacity box cools down to 30° below the ambient temperature, to a minimum of 1°C. Integrated 230V AC connector
 • Reversible luggage compartment mats – robust rubber/carpet mats that protect the paintwork and your luggage
 • Foldable stowage box – increase S-MAX’s versatility with this purpose-designed stowage box
 
 
 Short overhead console

With A5 stowage, sunglasses holder and child observation mirror.

 Stay Clutter Free
We’ve created extra stowage space for you and your family to travel in comfort. Take a look at what’s available:
·    Stowage pockets in the front seatbacks
·    Drawers under the front seats
·    Stowage box on the instrument panel
·    Net on the side of the instrument panel 
·    Three underfloor stowage spaces behind the second row in the 5-seater S-MAX
·    1,113-1,263 mm of stowage length with second row seats down
·    496 mm of stowage length with third row seats down
 Impressive capacity, flexible interior
Whether you need your car for work, leisure or family trips, the versatile S-MAX has plenty to offer. The third-row seats can easily accommodate two adults, providing room for up to seven adults. Plus, the Ford FoldFlatSystem (FFS) means the second-row and third-row seats can quickly fold completely flat without having to be removed.
 
And in 5-seat mode, with stowage accessories such as the Activity Kit, you can transport mountain bikes and other kit inside, rather than on an external roof rack. With the S-MAX, you have the flexibility to choose the most appropriate configuration for your passengers and luggage.
 Dog guard system

The robust, full height dog guard system keeps dogs or items of luggage safely in the luggage compartment or within the vehicle. This can be fixed either behind the second-row seats or behind the front seats when the second-row seats have been folded down. The dog guard system meets European safety requirements and is available as an accessory.

 Load protection net

This durable retention net keeps your items secure in the luggage compartment of your S-MAX while you're on the move. The net meets Economic Commission for Europe (ECE-R17) safety requirements and is available as an option and accessory.

 
  More accessories

With a wide range of stowage accessories, you won’t have to leave anyone or anything behind:

 • Thule roof box carries a wide variety of loads to protect them from weather and theft
 • Roof rails, the handy base for all the attachments
 • Various luggage compartment mats, made in robust rubber or reversible carpet/rubber
 • Detachable tow bar – can be fitted or removed with one swift, easy movement
 • Waeco coolbox – this high-performance 35-litre capacity box cools down to 30° below the ambient temperature, to a minimum of 1°C. Integrated 230V AC connector
 • Reversible luggage compartment mats – robust rubber/carpet mats that protect the paintwork and your luggage
 • Foldable stowage box – increase S-MAX’s versatility with this purpose-designed stowage box

Rear spoiler

Accessories

Eibach suspension-lowering kit
 
       
Solar Reflect Windscreen
This windscreen has been specially designed so that it blocks more of the sun’s heat than standard glass. This means the interior has less heat build up on warm days, which provides a more comfortable driving environment for you.
 Variable climate-controlled front seats
Individual seat comfort, controlled by the occupant, that improves driving comfort, particularly on longer distances. With a choice of five heating and ventilation levels, the seats feature built-in heating elements to provide the desired temperature while the perforated seat trim and fans inside the seats allow cool air from within the car to circulate between the seats and their occupants.
 Auto-dimming rear-view mirror

This automatically detects the glare from the headlights of following vehicles, and reduces the brightness. It prevents you from being distracted or dazzled, which makes night-time driving easier and safer.

 Dual Electronic Automatic Temperature Control (DEATC)

What if you feel the cold, but your passenger doesn’t? You and your front passenger can set the temperature with up to 4°C variation between you.

 FordPower starter button (Consult your local Ford Dealer)

You no longer need to insert the key into the ignition to start the car. You simply push the power button while holding the clutch down (or brake pedal on an automatic) and the engine fires into life. Also available with the Ford Key-Free System: the keyless entry system that lets you lock and unlock your car without taking your key out of your pocket or bag.

 Quickclear heated windscreen

At the touch of a button, heating elements within the windscreen activate immediately to quickly and conveniently clear it of ice and mist.

 Heated door mirrors

Electrically-operated and heated door mirrors are rapidly cleared of ice, snow and mist, improving your all-round visibility. Available with memory function and/or fold function.

 Electric Parking Brake (EPB)
The easy-to-operate EPB is engaged and disengaged at the flick of a centre console-mounted switch. EPB replaces the conventional handbrake, freeing up space.
 Ford Key-Free System
New to S-MAX, the Ford Key-Free System is a keyless entry system that lets you lock and unlock your car, without taking your key out of your pocket or bag. Sensors around the car detect the presence of the ‘passive key’ and activate the locking mechanism accordingly.
 Adjustable sports seating
The stylish, sculpted sports seats in the S-MAX are functional too. While your driving position is already raised, the electric seat height control lets you elevate it further. The passenger seats also have a sporty feel and have been carefully designed and positioned to give maximum flexibility, interior space and visibility, for people of all shapes and sizes. Second-row seats also feature an advanced reclining system, to help make even the longest journeys relaxing.
 
Both the driver and front passenger’s seat can be upgraded to the 8-way power-adjustable version with memory function for ultimate comfort. The driver’s seat also comes with lumbar support, plus a memory function that remembers up to four seat settings.The refined exterior design of the S-MAX

The sleek, sports coupé-like profile of the S-MAX conveys a sense of energy in motion. The functionality of this Sports Activity Vehicle (SAV) gives you and your family the freedom to move.
 
The pursuit of perfection can be utterly addictive. It demands attention to even the smallest detail. And with new bonnet design and pronounced high piano black grille; LED daytime running lights and wrap around tail lamps; and full length panorama roof – it shows.
 Energy in motion
Every detail of the sculpted S-MAX has been aesthetically crafted, from the jewel-like headlights and low roofline arching over the rear door, to the pronounced wheel arches and the rounded rear. Curvaceous styling tapers down from the mid-roof arch to deliver a sporty-looking rear end. Admire it from the front and you get a sense of the vehicle’s compactness. The overall impression is sporty, contemporary and stylish.
 LED daytime running lights

Offering increased visibility to other road users, the new LED daytime running lights are typical of the attention to detail to be found throughout the S-MAX. This stylish design detail is also more energy efficient than dipped headlights due to its use of the latest LED technology.

 New chrome detailing

This striking chrome appointment is found on the lower grille and window area, epitomising the next generation kinetic design.

Static cornering lights

S-MAX LED rear lights

Iconic front wing vent

Stainless steel tailgate with S-MAX logo
       
       
Range of optional wheels

Each distinctive wheel enhances Ford S-MAX’s sporty design. And for added safety in the event of a puncture, opt for the innovative runflat tyres with Tyre Pressure Monitoring System (available with 17" 5x2 -spoke alloy wheels).

 7x17"5x2-spoke alloy wheel
Tyres 225/50 R17
Sparkle silver
(Non run flat D2YLT / run flat D2YA6)
(Standard on Titanium and optional on Zetec)
 8x18" 5-spoke alloy wheel (optional on Titanium)

(D2UL2)
Ekonomizimi i harxhimit te karburantit dhe emetimi i gazit CO2

1.6 Duratorq TDCi 115KF 
CO2 Emetimet: 139g/km
Konsumi (i kombinuar): 5.2L/100km
 

 
 
2.0 Duratorq TDCi 140KF 
CO2 Emetimet: 143g/km
Konsumi  (kombinuar): 5.4L/100km

2.0 Duratorq TDCi 140KF (Powershift)
CO2 Emetimet: 159g/km
Konsumi  (kombinuar): 6.0L/100km
2.0 Duratorq TDCi 160KF  
CO2 Emetimet: 143g/km
Konsumi  (kombinuar): 5.4L/100km
2.0 Duratorq TDCi 160KF (Powershift)
CO2 Emetimet: 159g/km
Konsumi  (kombinuar): 6.0L/100km

2.0 ECOboost SCTi 203PS (Powershift)
CO2 Emetimet: 189g/km
Konsumi  (i kombinuar): 8.1L/100km
S-MAX engines and technology

The S-MAX delivers an exhilarating drive via a range of refined, powerful, high-performance and fuel-efficient engines. There is a perfect engine and transmission package whatever your needs, from doing the school run to taking a drive through the wilderness en route to your next adventure.
 
And now, as part of the range of Ford ECOnetic Technologies, the advanced Ford EcoBoost SCTi petrol engine technology offers improved driving dynamics with reduced CO2 emissions. Together with the new Ford PowerShift transmission, the Ford S-MAX is more than ever a true sporting icon.
Ford EcoBoost SCTi engine
Our class-leading range of turbo diesel engine is now joined in the Ford S-MAX by the first of a new generation of high-efficiency Ford EcoBoost SCTi turbocharged petrol engines; these combine higher power and a broader spread of torque with reduced emissions and lower fuel consumption.
 
The range-topping 2.0-litre EcoBoost SCTi delivers 203 PS, with fuel consumption of only 8.1 l/100 km (34.9 mpg) (combined), reducing CO2 emissions by up to 20% (CO2 emissions are 189 g/km).
 Ford PowerShift transmission
Ford PowerShift delivers a premium experience for driving enthusiasts. Featuring a new state-of-the-art six-speed automatic double-clutch transmission, it cleverly selects the next appropriate gear at exactly the right moment, delivering lightning-fast gear changes with no disruption to the flow of power.
 
You’ll also enjoy improved fuel economy compared to a conventional automatic. As well as maximum efficiency and fuel consumption, Ford PowerShift has a sport mode that allows you to switch gears at the flick of the gearshift but without the need to engage a clutch pedal.
 Ford Duratorq TDCi Diesel engines

Our diesel engines range from the 1.6-litre Duratorq TDCi (115PS) and culminate in the awesome 2.0-litre Duratorq TDCi (160 PS). The transient overboost is available on 2.0 TDCi providing that essential extra power when overtaking.

 New 2.0-litre Duratorq TDCi

The significantly improved 2.0-litre Duratorq TDCi 140 PS (340 Nm) diesel engine is smooth, quiet and responsive. It offers CO2 emissions of only 143 g/km for the six-speed manual transmission version, while the PowerShift transmission option has CO2 emissions of just 159 g/km.

 Euro 5 emission standards

The S-MAX engines are fully compliant with the new stringent Euro 5 emissions standards resulting in lower emissions and CO2 output.

Electronic Stability Programme (ESP) with Traction Assist (TA) and Emergency Brake Assist (EBA)
ESP with TA monitors the rotation of the wheels, as well as the steering wheel angle, yaw angle and sideways movement. If the sensors detect either the front or rear tyres slipping, the onboard computer modifies the engine power and applies the brakes to individual wheels. This provides an enhanced traction control function by reducing engine torque if the wheels spin when you accelerate. Your ability to pull away on slippery roads or loose surfaces is therefore improved while your driving safety is enhanced.
 
EBA ensures full braking force is available whenever necessary, helping reduce stopping distances in an emergency. And, should you need to brake heavily, the Emergency Brake Warning repeatedly flashes the rear brake lights to alert other drivers.

Interactive Vehicle Dynamics Control (IVDC) with Continuous Controlled Damping (CCD)
IVDC delivers notable improvements to handling, stability and braking performance. Each damper is adjusted five times per second to guarantee the best possible occupant comfort and road contact. You can also switch between suspension modes – sport, normal and comfort – as the mood takes you. (Option)
 
CCD works with Electronic Stability Programme (ESP) to reduce stopping distances on rough surfaces when ABS braking is applied.
 Subframe mounted suspension

The improved suspension system in the S-MAX reduces steering friction and advances handling control. The front and rear suspension systems are subframe mounted for optimal performance, superior steering and a thoroughly comfortable ride. The systems achieve high lateral and camber stiffness and, at the same time, fine-tune longitudinal compliance to absorb bumps.

 Steering and handling
The rack-and-pinion steering system with hydraulic power assistance provides the best possible steering feedback.
 
To produce enhanced stability, special attention has been given to the tuning of the suspension and steering systems. A wider track (front track 1,589 mm; rear 1,605 mm) and bush attachment base combine to provide resistance to roll movements.

Electric Hydraulic Power-Assisted Steering (EHPAS)

EHPAS is available with the 2.0-litre Duratorq TDCi diesel engine. The system can easily determine individual driving situations, like country road cruising or parking, and automatically apply the precise level of hydraulic support. As speed increases, less steering assistance is required and EHPAS automatically stiffens the steering for better feedback and road contact.
Safety and security – designed for peace of mind

The reassurance you feel when driving an the S-MAX is based on its active and passive safety features, which combine in a fully comprehensive system. From the collapsible steering column to help prevent injuries, to clever technology which prevents you from rolling backwards during hill starts, the S-MAX has been designed with you and your family’s safety uppermost in mind.

Intelligent Protection System (IPS)

When the S-MAX earns the maximum 5-starEuro NCAP rating for adult occupant safety, you know this is a car that takes safety seriously. With the latest in driver and occupant protection technologies, the key element in our passive safety package is the IPS. This includes the following advanced systems, ready to spring into action in a fraction of a second:  

 • Airbags for overall protection. These include: driver’s and front passenger’s airbags; front side impact airbags; front and second row side-curtain airbags (deployed from the headlining); and driver’s knee airbag
 • 3-point seat belts with pre-tensioners and retractors on front seats
 • Height-adjustable mounts on front seat belts
 • Seat belt reminder system
 • An advanced collapsible steering column and retracting pedals that collapse away from the driver to reduce injury in case of impact – Pedal Intrusion Prevention System (PIPS)
 • An Advanced Neck Injury Protection System to help the front passenger avoid whiplash
 • A rigid steel safety cage that works with side impact door beams to minimise the impact of a collision
 • Passenger airbag deactivation switch optional, Dealer fitted at extra cost.
 • ISOFIX child seat* attachments on outer two seats in the second row
 • Automatic hazard warning – automatically activated in the event of an accident
   

*Note: A child seat should never be placed in the front passenger seat when the Ford vehicle is equipped with an operational front passenger’s airbag. The safest place for children is properly restrained on the second row seats.

Active safety features
The S-MAX’s active safety features help provide the safest possible environment for you and your passengers. These features include an anti-lock braking system (ABS) to help prevent skidding with electronic brake-force distribution (EBD) for more stable braking.
Electronic Stability Programme (ESP) with Traction Assist (TA) and Emergency Brake Assist (EBA)
ESP with TA monitors the rotation of the wheels, as well as the steering wheel angle, yaw angle and sideways movement. If the sensors detect either the front or rear tyres slipping, the onboard computer modifies the engine power and applies the brakes to individual wheels. This provides an enhanced traction control function by reducing engine torque if the wheels spin when you accelerate. Your ability to pull away on slippery roads or loose surfaces is therefore improved while your driving safety is enhanced.
 
EBA ensures full braking force is available whenever necessary, helping reduce stopping distances in an emergency. And, should you need to brake heavily, the Emergency Brake Warning repeatedly flashes the rear brake lights to alert other drivers.
 Emergency Brake Assist (EBA)

EBA ensures a full braking force is available whenever necessary, helping reduce stopping distances in an emergency. To alert other drivers if you do have to brake heavily, the Emergency Brake Warning repeatedly flashes the rear brake lights.

Hill Start Assist (HSA)

With ACC you can automatically keep your chosen distance from the car in front. Should the car in front slow down and reduce the gap, your speed drops, too. And when traffic speeds up, you automatically return to cruising speed. Meanwhile, FA monitors your distance to the vehicle in front and if you drive too close, a warning noise and flashing light activate.

Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)

TMPS with individual wheel sensors continually checks the tyre pressure, providing accurate pressure data, and alerts you before any loss of pressure becomes an issue.

Adaptive Cruise Control (ACC) with Forward Alert (FA)

With ACC you can automatically keep your chosen distance from the car in front. Should the car in front slow down and reduce the gap, your speed drops, too. And when traffic speeds up, you automatically return to cruising speed. Meanwhile, FA monitors your distance to the vehicle in front and if you drive too close, a warning noise and flashing light activate.

Intelligent protection

The Ford S-MAX’s advanced Intelligent Protection System (IPS) uses a range of sophisticated technologies to keep you protected. All contribute to the Ford S-MAX being awarded a maximum 5-star Adult Occupant Rating in Euro NCAP crash tests – the highest ever rating for a car in this class.

 Passive Anti-Theft System (PATS)
When you have to leave the S-MAX anywhere, you want to know that it’ll remain safe and secure. That’s why we have incorporated so many security features. The locks are all high-security, anti-burst and shielded with strengthened mountings. And for extra measure, there’s our patented PATS immobiliser, which disables the engine until your uniquely-coded key is put into the ignition, or is recognised by the sensors.
 Double locking with global open/close
The S-MAX’s double locking key facility means you can remotely close all the electric windows, as well as deadlocking all the doors. So if an intruder gains entry by breaking the windows, they will be unable to unlock the doors from inside. You can activate double locking simply by pressing the 'lock' button on the key fob twice. You can also open all the windows in your S-MAX, by pressing and holding the 'unlock' button. To close them, simply press and hold the 'lock' button again.
 Power child door locks

At the click of a button, this innovative feature enables you to safely secure your most precious backseat passengers.

 Alarm systems
The S-MAX can be equipped with one of the following alarm systems:
 
Thatcham Category 1 alarm with interior sensors and battery back-up sounder
The battery back-up sounder is an extra alarm system that’s armed directly when you lock the vehicle. The sounder has its own battery and will sound an alarm siren even if someone disconnects the vehicle battery or the battery back-up sounder itself.
 
Thatcham Category 1 alarm with interior sensors, battery back-up sounder and tilt sensorsTechnical highlights of the S-MAX

Packed with the latest technology, the S-MAX has been specially designed to help make every journey safer, simpler and more engaging for drivers and their passengers.
 
The S-MAX has a range of technologies that perfectly suit you and your family’s practical needs – as well as satisfy your desire for some independence.
LED daytime running lights
Offering increased visibility to other road users, the new LED daytime running lights are typical of the attention to detail to be found throughout the S-MAX. This stylish design detail is also more energy efficient than dipped headlights due to its use of the latest LED technology.
 Bi-xenon HID headlights
The S-MAX’s bi-xenon HID headlights are more than twice as powerful as conventional headlights, but use only two-thirds of the energy. Also includes static cornering lights and headlight washers. (Consult your local Ford Dealer)
 Static cornering lights
Integrated into the halogen Adaptive Front lighting System (AFS) and bi-xenon HID headlights, static cornering lights are activated when you turn the steering wheel 30°. These give even more light on sharper bends, to help you avoid any potential problems.
 LED rear lights

Lighting technology at its most eye catching. The bright and long-lasting LED lights improve visibility and add an attractive night time appearance.

 Enhanced LED interior lighting system

LED technology has also found its way to the interior of the Ford S-MAX. Standard on the S-MAX Titanium and Titanium S and every S-MAX fitted with a panorama roof, the enhanced interior lighting boosts illumination for all passengers.

 Emergency Brake Warning

The rear brake lights are activated and repeatedly flashed during heavy braking, giving following drivers advance warning of a potentially hazardous situation.

Adaptive Cruise Control (ACC) with Forward Alert (FA)
With ACC you can automatically keep your chosen distance from the car in front. Should the car in front slow down and reduce the gap, your speed drops, too. And when traffic speeds up, you automatically return to cruising speed. Meanwhile, FA monitors your distance to the vehicle in front and if you drive too close, a warning noise and flashing light activate.
 Adjustable Speed Limiting Device (ASLD)
This new driver assistance system is included as part of cruise control. ASLD is designed to help drivers avoid exceeding driver-selected speeds unintentionally – for example, staying within legal speed limits during long road trips. By using enhanced cruise control switches on the steering wheel, you can adjust your top speed limit within a range of 30 to 180 km/h (19 to 112 mph). Should you try to exceed that range, the engine management system intervenes to maintain your set speed limit.
 Blind Spot Information System (BLIS)

This high-tech visual aid is designed to make longer journeys a far more relaxing experience. As another vehicle enters your blind spot, the system alerts you with a discreet warning lamp built into the driver’s door mirror. (Consult your local Ford Dealer)

 Auto headlights

The lighting technology in the S-MAX has been designed to make night-time driving easier, safer and more comfortable. The headlights automatically turn on when the sensors detect a reduction in light conditions (including when the rain-sensing wipers are in use), which means you won’t need to turn them on at dusk, at night, or when you are going through a tunnel.

 Parking Sensors

There are front and rear sensors that make parking and manoeuvring both safer and easier. An audible warning helps you judge the distance between your car and any obstacle behind or in front of you, so you have complete confidence and peace of mind, particularly in tight spaces.

 Hill Start Assist (HSA)

HSA prevents you from rolling backwards when making a hill start. After releasing the brake pedal when stationary, the technology keeps the wheels braked, assisting the driver to move away safely.

Human Machine Interface (HMI) and Ford Convers+
This intuitive digital command centre helps you stay in complete control of many of the car’s systems. Featuring an enhanced or Ford Convers+ cluster display, the HMI is operated by two steering wheel-mounted toggles for audio and vehicle settings. With the left toggle you can find and change radio stations or CD tracks, as well as set the volume. The right toggle switch controls the cluster display for vehicle settings and the trip computer. On the Ford Convers+ cluster display, the right toggle lets you scroll through MultiMedia lists, controlling the phone, radio, and CD player. An optional USB/MP3/iPod® connectivity port is also available.
 Ford Easy Fuel
People often mistakenly add diesel to their petrol tank – or vice versa. Ford Easy Fuel is a capless refuelling system with a mis-fuelling inhibitor that can tell the difference between the fuel pump nozzles used for petrol and diesel. So you’ll never put the wrong fuel in.
 Quickclear heated windscreen

At the touch of a button, heating elements within the windscreen activate immediately to quickly and conveniently clear it of ice and mist.

 Ford Fold Flat System (FFS)

You could be a DIY enthusiast, or your daughter’s mountain bike could need picking up, or maybe you’ve been nominated as roadie for your son’s band. Whatever you and your family need to carry, the S-MAX is flexible enough to cope. FFS means each rear seat folds down flush with the floor, plus the second-row seats can also slide and tilt. In total, there are an astonishing 32 possible seating combinations.

 Power child door locks

At the click of a button, this innovative feature enables you to safely secure your most precious backseat passengers.

 Home Safe Lighting

The headlights and optional puddle lights stay on for a few extra seconds as you walk away from your car. A convenient feature that should help you see your way safely to your door at night.

 FordPower starter button (Consult your local Ford Dealer)
You no longer need to insert the key into the ignition to start the car. You simply push the power button while holding the clutch down (or brake pedal on an automatic) and the engine fires into life. Also available with the Ford Key-Free System: the keyless entry system that lets you lock and unlock your car without taking your key out of your pocket or bag.
 Electric Parking Brake (EPB)
The easy-to-operate EPB is engaged and disengaged at the flick of a centre console-mounted switch. EPB replaces the conventional handbrake, freeing up space.
 Enhanced LED interior lighting system
LED technology has also found its way to the interior of the Ford S-MAX. Standard on the S-MAX Titanium and Titanium S and every S-MAX fitted with a panorama roof, the enhanced interior lighting boosts illumination for all passengers.
 Static cornering lights

Integrated into the halogen Adaptive Front lighting System (AFS) and bi-xenon HID headlights, static cornering lights are activated when you turn the steering wheel 30°. These give even more light on sharper bends, to help you avoid any potential problems.

 Blind Spot Information System (BLIS)

This high-tech visual aid is designed to make longer journeys a far more relaxing experience. As another vehicle enters your blind spot, the system alerts you with a discreet warning lamp built into the driver’s door mirror. (Consult your local Ford Dealer)

 Bluetooth®* with Voice Control

Now you can choose to safely make hands-free calls on the move from your mobile by using Voice Control technology. This system lets you control a Bluetooth®*-compatible mobile, as well as the car’s audio, DVD navigation and climate control systems.

*The Bluetooth® word mark and logos are owned by the Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Ford Motor Company Limited and its associated companies is under licence. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.

 Cooled passenger glove box

By using air from the air conditioning system, the glove box is kept at a pleasant temperature.
Makinat Ford

Browse through the vast selection of vehicles that have recently been added to our inventory.

FORD KA
8,900 €
FORD New Fiesta
9,990 €
FORD Fiesta St
18,900 €
FORD B Max
12,500 €
FORD Focus
13,500 €
FORD focus st
24,250 €
FORD c max
15,500 €
FORD grand c max
17,490 €
FORD Mondeo
20,900 € €
FORD Kuga
21,900 €
FORD s max
23,500 €
FORD galaxy
24,500 €
FORD fiesta van
12,650 €
FORD transit connect
13990 €
FORD transit custom
17450 €
FORD tourneo custom
21990 €
FORD Transit
19,900 €
FORD Transit minibus
23,900 €
FORD Ranger
22,400 €
scroll up